СЕП

19

2014

ДЕКЛАРАЦИЯ


ДЕКЛАРАЦИЯ

С настоящата декларация Национално сдружение на кабелните оператори „ТВ клуб 2000” изразява своето неодобрение от предприетите от страна на Телевизия „СКАТ” действия на дискредитиране на членове на нашето сдружение, и по-специално действията срещу кабелния оператор „Диана кабел” гр.Ямбол. Според нас Телевизия „СКАТ” проявява непрофесионално поведение, опитвайки се да представи в невярна светлина своя доскорошен партньор „Диана кабел”, използвайки медийния си потенциал. Ако телевизията се чувства засегната по някакъв начин от кабелния оператор, тя следва да потърси своите права съобразно подписаното между двете фирми споразумение.
Нашето проучване показа, че Телевизия ‘СКАТ” се разпространява от някои от кабелните и сателитни оператори в страната, но категорично не от всички. Считаме, че подбора на телевизии в програмната схема на даден оператор е резултат от неговия избор ръководен от икономически и пазарни възможности и интереси. В тази връзка се дистанцираме от натиска упражнен от Телевизия скат към нашия член „Диана кабел” и опитите той да бъде шантажиран  и притискан да разпространява телевизията при неизгодни условия.
По-задълбочен анализ на съдържанието на програмната схема на Телевизия СКАТ показва засилено присъствие на информация за политическата формация „Патриотичен фрoнт”, което я определя като политически ангажирана телевизия особено в оставащите броени дни преди изборите на 05 Октомври.
В тази връзка препоръчваме на управляващите на Телевизия СКАТ да подхождат професионално и ангажирано към операторите, които са единствения начин техния продукт да достига до крайния потребител и при нужда да предоставят взаимо-изгодни пазарни условия за разпространение, така както правят други ангажирани телевизии.

Като сдружение на кабелни оператори ще следим от близо спора между двете търговски дружества и да положим усилия да информираме крайните потребители за развитието на спора като независима страна.

УС на НСМСКО „ТВ клуб 2000”Вход за членове на клуба